HARMIA HILSEESTÄ?

Jos hiuspohja hilseilee, ongelman taustalla voi olla stressi, ilmankosteus tai -kuivuus, hormonit, ruokavalio, lääkkeet tai erilaiset sairaudet.

 

Onneksi voit hoitaa hiuspohjaasi kuten muutakin ihoasi. Monia hiuspohjan ongelmia voi ehkäistä oikeanlaisella hiusten pesulla ja omalle ihotyypillesi sopivilla tuotteilla. Useimmilla meistä on joskus hilsettä. Yleensä sen aiheuttaa kuiva hiuspohja, mutta iho voi kutista ja hilseillä myös rasvaisuuttaan. Hilsettä on nimittäin sekä kuivaa että rasvaista.

KUIVA HIUSPOHJA

Hiuspohjan iho voi olla luonnostaan kuiva tai kuivua väliaikaisesti. Pakkaset, sairastelu, lämpöhoidot, föönaus, värjäys ja permanentit saattavat kuivattaa ihoa. Kuivan hiuspohjan lisäksi kuivaa hilsettä voi aiheuttaa esimerkiksi hiusten riittämätön huuhtelu. Myös stressi saattaa lisätä hilseilyä. Kuiva hilse on hienojakoista ja väriltään valkoista. Joskus muotoilutuotteiden jäämät hiuksissa saattavat muistuttaa hilsettä. Hoida kuivaa hiuspohjaa miedolla, hiuspohjaa kosteuttavalla sampoolla ja hoitoaineella, jotka eivät ärsytä tai kuivata ihoa. Pesun tarve on yksilöllinen mm. liikuntaharrastusten ja hikoilun määrän vuoksi. Jos hiuspohjasi on kuivuuden lisäksi ärtynyt ja voimakkaasti kutiseva, ihotautilääkärillä käynti voi olla tarpeen. Tutustu kuivaan hiuspohjaan sopivaan Hellä shampooseen ja –hoitoaineeseen