NÄIN PESET ERITTÄIN HIENOT SUOMALAISET HIUKSET

Olemme koonneet Sinulle suomalaisille tyypillisesti hentojen hiusten pesuun liittyviä vinkkejä.

  1. Kampaa tai harjaa hiukset auki ennen pesua. Huolehdi hiusharjojen ja kampojen puhtaudesta. Voit pestä myös hiusharjat, -kammat ja -klipsit Erittäin Hieno Suomalainen -shampoilla.

  2. Pese hiukset haalealla vedellä, sillä kuuma vesi lisää talineritystä. Käytä viimeisenä huuhteluvetenä mahdollisimman kylmää, raikasta vettä.

  3. Hiero shampoo ensin hiuspohjaan, vaahdota vasta sitten hiukset kokonaan. Hiuslatvoissa ei ole paljoa pestävää, tali ja lika ovat nimenomaan hiuspohjassa. Siksi myös kaljun päänahan iho on syytä pestä shampoolla!

  4. Huuhdo, kunnes shampoo poistuu kokonaan ja hiukset ovat natisevan puhtaat. Elottomien hiusten syy on useimmiten siihen jäänyt shampoo!

  5. Levitä hoitoaine harvapiikkisellä kammalla pyyhekuiviin hiuksiin. Näin saat sen tasaisesti myös latvoihin, missä sitä eniten tarvitaan. Anna hoitoaineen vaikuttaa vain hetken ennen kuin huuhdot sen pois. Jos hoitoaika on liian pitkä, hiuksista tulee raskaat.

  6. Painele hiukset kuivaksi pyyhkeellä, älä hankaa. Hankaaminen voi aiheuttaa vaikeasti selvitettäviä takkuja.

  7. Selvitä märät hiukset harjan sijaan harvapiikkisellä kammalla. Harja vain repii takut irti sen sijaan, että selvittäisi ne.

  8. Anna hiustesi kuivua luonnostaan aina, kun se on mahdollista – etenkin kesämökillä. Harjaile ja pöyhi hiuksia kevyesti pää alaspäin, niin saat ne asettumaan kuivuessaan ilmavan luonnollisesti. Jos käytät hiustenkuivainta, hanki mahdollisimman tehokas kuivain (mielellään n. 2000 W), jossa on lämmönsäätö ja kylmäpuhallus. Liian heikkotehoinen kuivain kuivattaa hiukset hitaasti, jolloin kostea hius venyy ja voi katketa tai haaroittua.